Грудень

Книжково-ілюстративні виставки та перегляди документів:

 

Абонемент навчальних видань запрошує користувачів переглянути тематичну книжкову виставку : «Теорія та історія світової та української культури». На виставці розміщені навчальні посібники, підручники, наукові видання з історії та теорії української, зарубіжної культури.

Книжково-ілюстративні виставки : «Шкідливі виставки : знати, щоб жити», «ВІЛ/СНІД : знати!» стануть корисними для  тих, хто проводить виховну роботу з підростаючим поколінням.

До 295-річчя від дня народження українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, музиканта       Григорія Сковороди в чит.залі № 1 (ПТПО) та на абонементі художньої літератури (головн.корп.) будуть організовані книжково-ілюстративні виставки- портрети : «Невтомний шукач свободи і щастя» і «Григорій Сковорода – український філософ, поет і байкар».  

Одному із найважливіших свят нашої країни  - Дню збройних сил України, присвячена книжково-ілюстративна виставка : «Сила та миць української держави».

До дня захисту прав людини в чит.залі № 2 організована книжково-ілюстративна виставка : «Права людини – понад усе !».

Одному із найбільш визначних німецьких поетів та журналістів 19 ст. Генрыху Гейне присвячена книжково-ілюстративна виставка, яка розміщена на абонементі художньої літератури : «И тайно я могу подслушать, что в серце твоем в этот миг».

Українському письменнику, режисеру, драматургу,  громадському діячу,  редактору, педагогу Миколі Кулішу на абонементі художньої літератури організовано книжково-ілюстративну виставку : «Микола Куліш – постать української драматургії «розстріляного відродження».
«У чарівному сні я – блакитний коваль», під такою назвою на абонементі художньої літератури репрезентовано книжково-ілюстративну виставку до 90-річчя від дня народження українського письменника-фантаста Олеся Бердника.
До 80-річчя від дня народження українського політичного діяча, журналіста, публіциста В’ячеслава Чорновіла на абонементі наукових видань організована книжкова виставка : «В. Чорновіл – будівничий храму української незалежності».

Бібліографічні огляди, бесіди:

До 90-річчя від дня народження українського поета-фантаста Олеся Бердника бібліотекарем АХЛ О. В. Агейкіною складений огляд літератури : «У чарівному сні я – блакитний коваль».